Sunday, July 31, 2011

Tema pentru acasa 3 : Masti faciale



Mastile de fata homemade sunt la mare cautare. Si nu de curand. Sunt printre primele produse naturiste la care majoritatea persoanelor apeleaza ca alternativa la ceea ce se gaseste in comert.
Probabil ca, cu timpul am devenit mai constienti de ceea ce punem pe piele, mai ales pe fata. Am vazut multa lume in ultimul timp acordand mai multa atentie ingredientelor produselor pe care le cumpara, citind etichetele in magazin. Lucru pe care eu personal in consider un pas inainte, asa, pentru oameni :)
Chiar daca motivul e comoditatea, economia sau dorinta de a scapa de ingrediente dubioase si nocive, in speranta unei vieti mai sanatoase, eu sustin cu tarie pe oricine care alege sa isi rezerve un pic de timp si sa isi prepare un produs cosmetic in confortul casei sale, de cele mai multe ori cu ingrediente pe care le are in camara.
Iata astfel cateva retete de succes pentru masti faciale foarte eficiente, a caror preparare nu ne fura mai mult de 5 minute din timp:

Masca puternic hidratanda, pentru ten uscat :
-cate 2 picaturi din urmatoarele uleiuri esentiale : tamaie, portocale, trandafiri (ar fi ideal sa folositi ulei de lemn de trandafir, care este o adevarata comoara pentru regenerarea tenului, insa destul de greu de gasit, si nu chiar ieftin...)
-6 lingurite de ulei din samburi de caise
-1 lingurita de miere
- migdale macinate, suficiente cat sa aduca compozitia la un stadiu de pasta moale

Masca pentru curatare in profunzime:
-cate o picatura de ulei de lavanda si lamaie
-4 picaturi de ulei de geraniu
-6 linguri de apa fiarta
- argila alba, suficienta cat sa aduca compozitia la un stadiu de pasta moale

Masca pentru calmare si relaxare:
-cate 2 picaturi din urmatoarele uleiuri esentiale : violete, lavanda si portocale
-6 lingurite de ulei de migdale dulci
- faina de ovaz, suficienta cat sa aduca compozitia la un stadiu de pasta moale
Masca energizanta:
-cate 2 picaturi din urmatoarele uleiuri esentiale : ylang ylang, portocala amara (petitgrain) si lamaie
-6 lingurite de apa rece ca gheata
-migdale macinate, suficiente cat sa aduca compozitia la un stadiu de pasta moale

Ingredientele se amesteca bine si se aplica pe fata curata, evitand zona ochilor. Se lasa sa actioneze 10-15 minute si apoi se clateste fata cu apa calduta.

Cateva atentionari :
-Intotdeauna folositi masca in termen de 2 ore de la preparare
-Daca nu ati folosit-o pe toata, nu aruncati ceea ce a ramas. Resturile sunt bune pentru folosit pe alte parti ale corpului, cum ar fi coate, genunchi sau pe spate.
-Uleiurile esentiale sunt foarte concentrate. Niciodata nu adaugati mai mult decat este indicat in reteta, deoarece acestea pot cauza iritatii
-Mastile actioneaza in profunzime si este recomandat sa nu exagerati cu folosirea lor. O data pe saptamana este suficient pentru a obtine efectul dorit
-Daca nu dispuneti de ingredientele necesare si ati dori sa le achizitionati de la mine, ma puteti contacta printr-un mail.


Spor si hidratare! :)

A.

1 comment:

  1. trebuie sa fac masca pentru curatare in profunzime

    ReplyDelete