Tuesday, July 19, 2011

Voila : Maceratele!



Le-am acordat timp, grija si atentie sporita si iata ca a venit timpul sa culeg roadele!
Va spuneam acum ceva vreme de camara plina de iasomie. Pe langa borcanele de iasomie se mai odihneau intr-o baie de ulei de soia numai buna pentru gusturile lor, levantica, sunatoarea, menta si salvia.
Ceea ce vreau sa subliniez in continuare este faptul ca li s-au oferit conditii optime si ingrijire deosebita, inca din momentul in care au fost culese, in zori de zi, dupa ce s-au scuturat de roua.
Da, sunt ritualuri de genul asta care isi pun amprenta pe produsul final.
Dupa ce au fost uscate partial, au fost tratate cu alcool pur din grau timp de 48 de ore si apoi puse la macerat timp de 5 saptamani in ulei de soia.
Ceea ce am eu acum este o camara plina de comori naturiste! :) Uleiuri recomandate atat pentru uz extern, cat si pentru uz intern, avand numeroase proprietati terapeutice. Am sa va mentionez cateva dintre ele :

Uleiul de soia : Limpezimea sa si delicatetea fac din el o grasime cameleon care absoarbe imediat parfumurile fine ale ierburilor si condimentelor.

Sunatoare : Acest ulei se aplica pe piele in caz de alergie, arsuri (inclusiv solare), eczeme, iritatii etc. O lingura luata pe stomacul gol din acest ulei este utila in cazurile de fiere lenesa, de pietre la vezica biliara, precum si in cazul durerilor de cap care apar la persoanele care au probleme biliare. Are o de asemenea o binecunoscuta eficienta impotriva starilor despresive!

! Uleiul de sunatoare este fotosensibilizant deci nu trebuie folosit niciodata pe timp de zi, pe zone ale corpului ce se expun la soare pentru ca vor aparea pete pe piele. Singur sau in amestec cu alte uleiuri poate fi folosit doar noaptea !

Iasomie : calmeaza durerile reumatice (se aplica pe locul dureros), antiseptic, antiinflamator, regenerator celular, antitumoral, sedativ, reconfortant, dificultati de respiratie, adenom de prostata, antidepresiv

Levantica:
contuzii arsuri, migrene,tulburari minore de somn,stres, astenie psihica, nervozitate, anxietate; benefic ca reconfortant, calmant si revigorant. Menta: adjuvant in combaterea asteniei, migrenelor, reglarea functiilor ovariene, normalizarea digestiei si a tranzitului intestinal, in special in tratarea starilor diareice, tratamentul disgravidiei,dezinfectarea cavitatii bucale, bronsite, sinuzite, aplicatii locale pe piele.


Salvie:
echilibrant nervos si hormonal, stimulent al memorie, raceala, gripa, dureri reumatice, oboseala fizica si psihica, rani, eczeme, pori dilatati. Pentru ca am facut un lot maricel, m-am decis ca, pe langa utilizarea lor in cosmetice, sa le vand si ca atare deoarece pot spune ca sunt nelipsite din mica farmacie verde la casa omului. :) Sunt ambalate in sticlute de 10, 20 si 30 ml si se pot folosi in combinatie cu alte uleiuri pentru masaj terapeutic, aromaterapie, cataplasme, badijonari, sau cate o lingurita inainte de masa, pentru afectiunile interne. Produsele le puteti gasi in magazinul meu.


Sa fim sanatosi, in sensul bun! :)

A.

No comments:

Post a Comment