Saturday, July 16, 2011

Tema pentru acasa


Deseori secretele cosmeticii homemade nu sunt nicaieri altundeva decat in bucataria noastra. Sunt sute de combinatii si de retete care se pot face de catre oricine, fara prea mult efort sau cunostiinte in domeniu.
Astfel m-am hotarat sa va dau cateva teme pentru acasa. Sa zic, saptamanal am sa postez cate doua retete usor de facut si cu ingrediente la indemana, testate si retestate, pentru a veni in intampinarea voastra ca o alternativa economica si mult muuuuuult mai sanatoasa decat ceea ce gasiti in comert. Nu uitati sa impartasiti rezultatul cu ceilalti cititori! :)

Aftershave cu rom


La prima vedere, reteta aceasta pare mai degraba pentru un cocktail puternic decat pentru un aftershave, dar ati ramane surprinsi sa alfati cat de mult alcool sintetic, care poate fi atat otravitor, cat si toxic, contin cele mai multe produse de branduri consacrate. E un plus, deci, sa fii mereu constient de ingredientele pe care le contine produsul pe care il folosesti.
Aftershave-ul are o aroma exotica, masculina, discreta si placuta. Sa mai continui? :)

-3 maini de foi de dafin
-cateva crengute de rozmarin, proaspete sau uscate
-200 ml rom

-Foile de dafin se rup in doua si pun intr-un borcan de 200 ml. Ideea e ca foile de dafin sa ocupe 3 sferturi din borcan. Se adauga rozmarinul si se umple borcanul cu rom dupa preferinta, atat cat sa acopere ierburile. Borcanul se tine astfel la maturat timp de 4 saptamani, intr-un loc ferit de lumina si umiditate, agitand compozitia cel putin o data la doua zile. Culoarea rezultata depinde foarte mult de tipul de rom folosit, cat si de cultura de foi de dafin. Se aplica dupa fiecare barbierit, fiind un cicatrizant fin si aromat. Enjoy!

Saculet aromat pentru baie



-20 cm de material (preferabil bumbac sau muselina)
-banda elastica
- o mana de ierburi uscate

-Se pun ierburile in centrul materialului si se leaga cu banda elastica. Daca intentionati sa le faceti cadou, puteti sa legati o panglica peste banda elastica. Se pun in cada mai intai in apa fierbinte, apoi se adauga apa rece pentru a regla temperatura. Se preseaza de cateva ori si se lasa in cada in timp ce faceti baie. Puteti folosi saculetul si pe post de buretel usor abraziv, inainte sa aplicati sapunul/gelul de dus.
Cateva idei de combinare a plantelor :
- 2 lingurile de petale de trandafir
- 3 lingurite de lavanda
- 5 linguri de migdale macinate
sau:

- 2 lingurite de musetel
- 2 lingurite de tei
- 5 linguri de migdale macinate
sau:

- 2 lingurite de rozmarin
- 2 lingurite de coaja de lamaie/lime
- 5 linguri de malai

Sii...enjoy!


Sa ne relaxam in cele mai naturale si placute moduri! :)

A.

No comments:

Post a Comment