Wednesday, June 15, 2011

Sarurile de baie

 
 
Sarurile de baie sunt folosite inca din antichitate, in scop curativ sau pentru relaxare. Grecii si romanii aveau un adevarat ritual in acest sens, care incepea cu  o indelunga imbaiere in cazi de marmura in care adaugau sare de mare impreuna cu diverse plante aromatice si se continua cu un masaj cu uleiuri aromatice, toate acestea avand scopul de a-i relaxa si de a le mentine corpul tanar.
 
In zilele noastre exista o gama variata de saruri de baie, simple sau imbogatite cu diverse uleiuri sau arome, in functie de beneficiile dorite.
 
 
 Sare de baie simpla (fara aroma)
Ajuta la detensionare si indeparteaza durerile musculare.Previne imbatranirea celulara si  creste rezistenta organismului avand proprietati antioxidante.
 
Sare de baie cu lavanda
Este un produs ideal pentru relaxare. Calmeaza sistemul nervos si indeparteaza insomniile. In acelasi timp trateaza afectiunile pielii si o mentinetanara si sanatoasa.
 
Sare de baie cu portocale 
Ajuta la imbunatatirea tonusului psihic, avand un efect puternic de energizare. Rasfata pielea si o hidrateaza in acelasi timp, oferind o senzatie intensa de prospetime si revigorare.
 
Sare de baie cu tea tree
Invioreaza si revigoreaza intreg corpul. Stimuleaza circulatia periferica fiind deosebit de eficienta in cazul extremitatilor reci.

Saruri de baie cu efect anticelulitic
Au la baza: oregano, chimen, busuioc, cimbru, ienupar, santal, rozmarin. Relaxeaza si stimuleaza circulatia sangelui in tesuturi.

 


Ella.

No comments:

Post a Comment