Wednesday, June 15, 2011

Despre conservantii pe care ii folosesc


  Cosmeticele bio de faza apoasa (lotiuni, geluri, creme fluide, tonice, demachiante etc.) sunt foarte sensibile la infestarea cu bacterii si fungi. De aceea, pe langa o igiena stricta respectata in procedura de fabricare a cosmeticelor, am apelat la urmatorii conservanti naturali pentru a mentine produsele proaspete :


Vitamina E - conservantul care sta la baza compozitiilor fara apa, cum ar fi unturile de corp, cremele bogate, uleiurile faciale, de corp si de masaj. Este un bun stabilizator al uleiurilor esentiale sensibile la oxidare.

Conservant din samburi de grapefruit
- Este un conservant pur vegetal pe care il folosesc in compozitiile apoase, despre care am mentionat mai sus. Fara acest conservant, acestea se altereaza in termen de 2-5 zile, iar el ofera o perioada de valabilitate intre 1-3 luni.

Cosgard si Rokonsal - sunt conservanti de sinteza, certificati bio -Ecocert si BDIH- pe care ii folosesc in produsele care contin guma xantan , cum sunt gelurile de dus si sampoanele lavante pentru ca sunt singurele care stabilizeaza compozitia.


  Dupa cum am mentionat mai sus, chiar si cu folosirea acestor conservanti naturali, produsele au un termen de valabilitate relativ mic (1-3 luni) tocmai pentru ca toate ingredientele naturale isi pierd prospetimea si proprietatile dupa o perioada scurta de timp.


A.

No comments:

Post a Comment