Saturday, July 23, 2011

Tema pentru acasa 2 : Otetul de mere



Astazi m-am hotarat sa va impartasesc 2 retete pe baza de otet de mere, foarte sanatoase si utile in viata de zi cu zi.
Otetul in sine este o alternativa economica si sanatoasa pentru multe din produsele din comert pe care le folosim cu regularitate.
Ceea ce m-a intrigat pe mine in mod special a fost varianta folosirii acestuia in loc de balsam pentru rufe. Da, stiu, otetul are un miros pe care incercam sa il evitam, ce idee traznita mai e si asta, sa iesim din casa duhnind din cap pana in picioare? Si totusi?

Am zis ca vreau sa o incerc. Am fost pornita sa o incerc! Si totusi am amanat evenimentul pana cand m-am trezit ca vreau sa pun rufe la spalat si nu mai am balsam de rufe. Era momentul! :)
Rezultatul? Pot sa spun doar ca de atunci nu am mai folosit balsam de rufe din comert.
Puteti incerca si voi urmatoarea reteta :

- 3 parti de otet de mere
- o parte bicarbonat de sodiu
- 20 de picaturi ulei esential dupa preferinte

Mirosul de otet disparte de tot dupa ce se usuca rufele si le lasa foarte proaspete si moi, cu o aroma placuta si discreta pe care o da uleiul esential.

O alta intrebuintare binecunoscuta a otetului de mere este pentru clatirea parului. Am gasit mai demult o reteta aromata pe care am incercat-o si eu si mi-a placut la nebunie! Tine loc de balsam si lasa parul moale, fara a-l imbacsi :

- 50 ml apa de trandafiri
- 50 ml otet de mere
- 50 ml infuzie de ceai (rozmarin sau urzica)

Se amesteca bine compozitia, se aplica pe parul clatita, masand usor, si se lasa sa actioneze cateva minute apoi se clateste inca odata.



Spor si prosmetime sa avem! :)

A.

1 comment:

  1. trebuie incercate, eu imi clateam simplu parul cu apa si otet de mere

    ReplyDelete